TIPS OG GODE RÅD

Indbrudssikring: Guide til nye nøgler og låsesystemer

Både i private hjem og i virksomheder er forældede låsesystemer og usikre nøgler et problem. Dine gamle låsesystemer og nøgler lever sandsynligvis ikke op til nutidens sikkerhedskrav. Det gør det nemt for tyven at bryde ind i dit hjem, uden at efterlade synlige spor – hvilket gør det sværere for dig at få forsikringen til at dække.

Hvis du vil have bedre sikring mod indbrud, er det derfor en god ide at sørge for, at alle yderdøre har låse og nøgler, der lever op til moderne sikkerhedskrav. Vi har samlet 4 gode råd til, hvordan du kan sikre dit hjem mod indbrud med nye låse og nøgler:

Udskift de gamle nøgler med runde hoveder

Tag først og fremmest et kig på nøglerne til dit hjem. Er nøglehovederne runde?

Runde nøglehoveder er det et tegn på, at dit låsesystem er forældet og dermed usikkert. Disse nøgler har ofte 5-7 stifter, hvilket betyder, at låsen er nem at dirke op – derfor anbefaler vi, at du udskifter dine låsesystemer, så du får nye nøgler med firkantede hoveder.

Vælg et patenteret låsesystem, så du er sikret mod ulovlig kopiering af dine nøgler. Så sikrer du, at det kun er dig og dine nærmeste, der kan få adgang til en nøgle til din bolig.

Vælg en sikker lås

I forlængelse af ovenstående anbefaling giver det også mening, at du går efter et sikkerhedsforsvarligt låsesystem, når du udskifter låse og nøgler.

Et godt låsesystem har

  • Høj grad af sikring mod dirkning – her spiller antallet af stifter på nøglen ind
  • Nøgler, der er kopieringssikret
  • Borebeskyttelse i cylinderhuset

Udskift låsene, når du flytter ind i en ny bolig

Når du flytter ind i en ny bolig, skal du altid udskifte låsene: du kan ikke vide, hvor mange mennesker, der har nøgler til låsen, og dette er en stor risiko at løbe.

Hvis du har indbrud, hvor der er brugt en nøgle, kaldes det ”simpelt tyveri” og ikke indbrud. I sådanne situationer dækker forsikringen ikke nødvendigvis det hele – for at de skal gøre dette, skal der være tegn på, at noget er brudt op. Derfor er udskiftning af låsesystemer enormt vigtigt, når du flytter ind

Overvej et Smart Home låsesystem

Du kan med fordel skifte til et Smart Home låsesystem, hvis det alligevel er tid til at opgradere låsene. Smart Home låse er en god måde at få bedre indbrudssikring. 

Med Smart Home får du et sikkerhedssystem, der giver tryghed i hverdagen. Smarte låse lader dig åbne døren med en kode eller via mobilen, så du hverken risikerer at glemme, miste eller få stjålet nøglen. Du kan også lukke håndværkere, rengøringsfolk osv. ind uden selv at være hjemme, hvilket betyder, at du ikke behøver skjule ekstranøgler på grunden.

Derudover kan smarte låse også kobles til en lang række andre systemer, så du blandt andet kan starte overvågning eller tænde lys, hvis døren åbnes – så kan du skræmme tyven væk og sikre din bolig.