TIPS OG GODE RÅD

6 tips til at undgå indbrud i sommerhuset

Et sommerhus udenfor sæson er et oplagt mål for tyve, der kan køre en bil op til huset og tømme det uden forstyrrelse. Manges sommerhuse indeholder efterhånden store værdigenstande i form af elektronik, hårde hvidevarer og dyre møbler, og tyvene får dermed stort udbytte ved at bryde ind i sommerhuse.

Men der er en række sikkerhedsforanstaltninger, du kan tage, for at undgå, at dit sommerhus bliver et mål.

1. Fjern ekstranøgler fra haven

Mange gemmer en ekstranøgle et sted på grunden ved deres sommerhus, og det ved tyvene godt. I et tomt sommerhusområde har tyvene god tid til at lede efter nøglerne – og finder de dem, har de fri adgang til dit sommerhus. Så første step er at fjerne ekstranøgler!

Er du nervøs for at køre i sommerhus og opdage, at du ikke har en nøgle med? Så anskaf en elektronisk lås, der kan åbnes med kode eller telefonen i stedet!

2. Sæt bom, kæde eller lignende op

I et øde sommerhusområde kan en tyv nemt nå at tømme et hus for møbler, hårde hvidevarer og elektronik, som kan sælges videre – de kører bilen helt op til huset og læsser bare tingene ud. Ved at afspærre din grund med bom, kæde eller låst låge, gør du arbejdet hårdere for dem.

3. Vis tyven, at der ikke er noget at komme efter

Når du forlader sommerhuset, bør du fjerne alle værdigenstande og vise tyven, at der ikke er noget at komme efter. Træk gardinerne fra og åbn skabslåger – så fjerner du tyvens incitament til at bryde ind.

4. Sæt gode låse på redskabsskure – og husk at låse dem

Dit redskabsskur er også tyvens redskabsskur: efterlader du skuret åbent, får tyven adgang til værktøj, der gør det nemmere at bryde ind i dit sommerhus. 

Få nogle gode, solide låse på alle dine redskabsskure, og sørg for at låse dem, når du forlader sommerhuset. Nøglen hertil skal selvfølgelig også låses inde i huset eller tages med hjem og ikke gemmes på grunden.

5. Sørg for, at døre og vinduer lever op til moderne sikkerhedskrav

I mange sommerhuse er vinduer og døre gamle og lever derfor ikke op til moderne sikkerhedskrav. Det gør dem til en oplagt indgang for tyven.

Gennemgå dine døre og vinduer og sørg for, at sikringsstandarden er i orden. Tjek låse, beslag og hasper på vinduerne – hvis de ikke er i god stand, er det måske tid til at skifte vinduerne eller få opsat nye hasper.

6. Få et alarmsystem med bevægelsesaktiveret kamera

Et alarmsystem er en af de mest betryggende måder at mindske tyveri på – så får du nemlig en besked, hvis der er indbrud. Denne besked kan også sendes til en kontrolcentral, så der altid er nogle, der reagerer og kan rykke ud.

Hvis du ønsker ekstra sikkerhed, kan du også opsætte bevægelsesaktiverede kameraer, så du kan se, hvem der er i dit sommerhus, når alarmen bliver sat i gang.

Alarmsystemet skræmmer tyven væk fra dit sommerhus. Selve skiltningen om alarm og kamera kan i mange tilfælde være nok til at demotivere tyven fra at bryde ind i dit sommerhus.

Undersøg, om din forsikring dækker indbrud i sommerhuset

I tilfælde af, at du på trods af dine sikkerhedsforanstaltninger får indbrud i sommerhuset, er det en god ide, at du har tjekket, at din forsikring også dækker dette. 

Hos nogle forsikringsselskaber er dette en ekstra-ydelse, som du skal betale for – og det skal du selvfølgelig have undersøgt, inden uheldet er ude