TIPS OG GODE RÅD

6 tips til at julesikre dit hjem

Julen er mere end hjerternes fest. Det er i disse dage, at indbrud og tyverier virkelig tager til. Familier er ofte væk i mange dage, og det er nemt for tyvene at se, at I ikke er hjemme: Lyset er slukket, selvom det er mørkt hele dagen, bilen står ikke i garagen, og sneen er ikke blevet skovlet.

For at hjælpe dig med at julesikre hjemmet, inden du drager på juleferie, har vi samlet 6 tips til at undgå indbrud:

1. Få en tyverialarm

Først og fremmest: få en tyverialarm – og gerne med kamera, der for eksempel aktiverer, når der er bevægelse i et udvalgt rum. Så kan du holde øje med ubudne gæster og ringe til politiet, hvis der skulle være indbrud.

Når du opsætter dit alarmsystem, kan du med fordel sætte det medfølgende klistermærke på døre og vinduer. Klistermærkerne afskrækker i mange tilfælde indbrudstyvene.

2. Lav en aftale med naboen

Find ud af, om din nabo er hjemme i juledagene. Din nabo kan hjælpe dig ved at smide skrald i din skraldespand, gå en tur hen til din dør for at sætte fodspor i sneen, eller endda skovle sne for dig! På den måde kan indbrudstyven ikke være sikker på, at der ikke kommer nogen hjem.

Derudover kan din nabo holde øje med huset og ringe til politiet, hvis noget ser mistænkeligt ud.

3. Sørg for, at døre og vinduer er låste med effektive låsesystemer

Ordentlige låse på døre og vinduer er meget vigtige for sikring af dit hjem.

Tag et kig på låsene på hoveddøren samt kælder- og terrassedøre: 

Er nøgle- og låsesystemet forældet? Kendetegnet på en ny, god nøgle er det trapezformede hoved – ældre modeller med rundt hoved, skal måske skiftes ud.
Kan din terrassedør låses? Nogle terrassedøre bruger ikke nøgle, og de gør det desværre nemt for tyve at bryde ind og giver tyven en hurtig flugtvej. Sørg for at få nøgle på din terrassedør, så du kan låse den, inden du tager på juleferie.
Er kælderdøren sikret? Selv hvis kælderdøren er låst, er den ofte sværere for naboer at holde øje med. En ekstra lås på kælderdøren gør den sværere at bryde ind ad.

4. Tænd lys og lyd – gerne med timer, så det ser naturligt ud

Lad lidt lys være tændt i juledagene, når du ikke er hjemme. Du kan også lade tv’et køre eller tænde for radioen. Det gør det sværere for tyven at gennemskue, om der er nogen hjemme.

Hvis du har smart-systemer kan du med fordel sætte en timer på lamper og julelys. Så ser hjemmet mere beboet ud.

Hvis du har muligheden for det, kan du også slukke for dørklokken. Tyve ringer ofte på, inden de bryder ind, men hvis dørklokken ikke virker, kan det skabe usikkerhed over, om nogen er hjemme.

5. Fjern værdigenstande, så de ikke kan ses udefra – men træk ikke gardinerne for

Tag et kig ind ad vinduerne: er dine værdigenstande nemme at få øje på? 

Hvis ja, bør du flytte dem, så tyven ikke kan se, hvor meget der er at stjæle i dit hjem.

Du bør dog ikke trække gardinerne for, for at skjule værdigenstandene – det er et tydeligt tegn til tyven om, at du ikke er hjemme.

6. Lås dit redskabsskur

Husk også at sætte en lås på redskabsskuret – og brug den! Hvis dit skur står åbent, har tyven nemmere ved at finde en stige eller værktøj til at bryde ind i dit hjem med.