Penge- og sikringsskabe
Alle værdiskabe, pengeskabe og brandskabe leveres fragtfrit til kantsten
Skal du have et pengeskab så kig her, vi sælger mange forskellige brands både fra Tyskland samt Dansk producerede pengeskabe fra Herning Pengeskabs fabrik som også er berømte for deres model af Franz jæger pengeskab, når først man har sådan et så skal det stå fremme i stuen og pynte blandt de andre møbler.
Sydney 40 brandsikkert dokumentskab m/el-kode (320x445x450 m
KWT 900 Pistolskab, Kl. 1
Nøgleskab DKS35-N MINI u/cyl., (350x340x150 mm)
Wega 10-260 Indmuringsboks, Kl. 1 (330x390x260 mm)
Hyldeknægt til G10, P70, DKS150, DKS35, DK70
Lyra 5 Værdiskab m/ngl., Kl. 0 (950x500x420 mm)
Lyra 2 Værdiskab m/ngl. Kl. 1 (405x400x420 mm)
Comsafe autoboks 215x156x57mm
OMbygningssæt til Leba til Postkassecylinder
BURG våbenskab Ranger N 5
BURG våbenskab Ranger N 7
BURG værdisk. Combi line CL 440
BURG værdiskab Combi line CL 410
BURG værdiskab Combi line CL 460
BURG værdiskab Diplomat MTD 740
BURG værdiskab Diplomat MTD 750
BURG værdiskab Diplomat MTD 760
BURG værdiskab Diplomat MTD 780
BURG værdiskab Dual-Safe DS 415
BURG værdiskab Dual-Safe DS 425
BURG værdiskab Dual-Safe DS 445
BURG værdiskab Homesafe H 210
BURG værdiskab Homesafe H 240
BURG værdiskab Karat MT 640
BURG værdiskab Karat MT 660
BURG værdiskab Karat WT 614 indmuring
Burg værdiskab Magno M 520
Burg værdiskab Magno M 540
Franz Jäger F50 Godkendt Skafor rød
GB gulvboks til nedstøbning
HB 230 Brandskab m. tyverisikring
HB 270 Brandskab m. tyverisikring
HB 300 Brandskab m. tyverisikring
HB 380 Brandskab m. tyverisikring
HE500 godkendt EN1143/1 grade 1
Alle hjem bør have som minimum et sikrings skab eller et pengeskab, man bør sikre sine værdier og minder ordentligt således at de ikke fjernes af indbrudstyve, rigtig mange ting kan ikke erstattes, arvestykker, smykker, mønt og frimærke samlinger, ting man har lagt hele sin energi i at samle sammen og glædes ved at kigge på hver gang det kommer frem.
Vælg et rummeligt pengeskab
Når man vælger et pengeskab skal man altid vælge et nummer større end man forventer at have brug for, når først man tager det i brug så bliver det lyn hurtigt fyldt op, samtidig skal man undersøge om man har behov for hylder hvor der kan stå mapper på, møntsamlere og Frimærke samlere har deres samlinger i mapper som står bedst op.
Tjek også hvad forsikrings krav du har til et pengeskab, dette står i dine forsikringsbetingelser hvis du har en erhvervs forsikring, er det privat er det kun hvis du har forsikret specielle værdier at du kan have et krav om et pengeskab.
Stort udvalg af pengeskabe
Pas på dine værdier
Kun kvalitet og høj sikkerhed
Bestil dit pengeskab her
Uanset hvilket skab man vælger skab man være opmærksom på klassificeringen. Et skab kan godt være solidt og virke sikkert, men uden klassificering er der normalt ingen forsikringsdækning, hvis skaden opstår. Kontakt derfor altid forsikringsselskabet og aftal med det, hvilket sikringsniveau der er relevant for dig/jer. Få det gerne på skrift!
Våben med glaslåger er typisk godkendt i prEN14450 fx. METALK. Disse skabe er ikke godkendt til våbenopbevaring i Danmark. Det samme gælder alle Remington våbenskabe, med mindre de er lavet af Hartmann Tresore i Tyskland.
I de seneste år har EU forsøgt at få gennemført ens standarder for tyveri og brandsikring, og det ser nu ud til at lykkes med standarderne EN-1143-1 og EN-1047-1. Nederst en bemærkning til standarden prEN14450 og de gamle tyske standarder A og B. Men først lidt om de gamle danske standarder.
SKAFOR Blå og Rød
Danmark har i mange år brugt vores klassificering som i de to højeste kategorier hedder Blå og Rød, hvor Rød er højest. Klassificeringen forgik ved at en fabrikant/importør sendte to skabe til Teknologisk Institut, hvor to personer sammen med en forsikringssagkynding forsøgte at “skrælle” skabet efter nogle nøje fastlagte retningslinier – “Standardtyvmetoden”. Hvis skabene bestod testen fik fabrikanten lov til i 5 år at sælge skabet som “SKAFOR” godkendt. Derefter skulle skabet godkendes igen, eller hvis der blev foretaget ændringer i skabet. Det er et par år siden at de sidste skabe blev testet efter SKAFOR Blå og når de nuværende certifikater udløber skal importøren/fabrikanten godkendes efter EN-1143-1 standarden.
Tyverisikring efter EN-1143-1
EN-1143-1 standarden er EU nye standard for sikring af skabe imod indbrud. Standarden er opdelt i 11 klasser kaldet “Grad” Jo større tal jo højere sikring. I praksis redegøres her kun for de tre første klasser, da de resterende kun er relevante for banker og virksomheder med værdier i millionklassen.
EN-1143-1 Grad 0
(Nogle steder benævnt N) Standardskabet der er godt sikret imod tyveri. Ligestilles i Danmark med SKAFOR Blå. Minimumskrav for et skab der skal indeholde våben.
EN-1143-1 Grad 1
Det udvidede standard skab som har en udvidet sikring imod tyveri. Lovkrav hvis man har 25 eller flere våben eller 10 særligt farlige våben. (Gælder også våben på samlertilladelse dvs fra før 1870) Ligestilles i Danmark med SKAFOR Rød.Standarden vi anbefaler, hvis skabet skal indeholde letomsættelige værdier som mindre beløb i kontanter, bærbare computere etc.
EN-1143-1 Grad 2
Her har skabet en avanceret beskyttelse imod brandredskaber (skærebrændere) samt almindeligt elværkstøj som vinkelslibere etc. Anbefales hvis skabet skal indeholde større mængder kontanter etc. I de øvrige klasser stiger sikkerheden og her testes skabene for eksplotionssikkerhed (sprængstof), termiske brandstave etc. Her kan selv Olsenbanden ikke følge med, og det er kun relevant for banker, juvelere etc.
Klassificering efter EN-1143-1
Det er ikke nemt at blive klassificeret efter EN-1143-1 og samtidig meget dyrt. Derfor koster et skab efter EN-1143-1 normalt dobbelt så meget (og mere) som et skab efter Skafor Blå. Fabrikanten skal fremvise et kvalitetssikringsprogram (også fra underleverandørerne) og dokumentere at stål etc. lever op til visse kvalitetskrav. Samtidig skal skabet løbende testes og fabrikanten bliver udsat for uanmeldte kontrolbesøg af en uafhængig kontrolinstans. Samtidig skal skabene nummereres og der skal føre log over hvem der har lavet skabet, kontrolleret det etc. En svær og omstændig proces. Til gengæld er standarden af skabene meget høj.
På billedet ses en typisk etiket som skal sidde i skabet: 1 viser standarden som skabet er godkendt efter 2 viser fabrikantens ID-nummer 3 viser i hvilken sikringsgrad skabet opfylder. (Fra 0, I, II III IV, VI etc) Derefter skabets serienummer, vægt og fremstillingsår. ECB-S er betegnelse for det fælleseuropæiske sikringsråd.
Brandsikring efter EN-1047
Som med EN-1143 stiller EN-1047 nogle meget specifikke krav til fabrikanten af skabe der skal sikre indholdet imod brand.
EN-1047 S60P
Hvis indholdet i skabet er papir (dokumenter etc) beskytter skabet indholdet i op til 60 minutter, dvs. temperaturen i skabet vil ikke overstige 150 grader. Det betyder, at væsker, visse plastikker etc. ikke vil overlever. Ikke egnet til datamedier! I Danmark er det meget sjældent at en brand ikke er slukket indenfor 60 minutter, så normalt er S60P den brandsikringsstandard vi anbefaler, med mindre skabet skal stå i et område med meget brandbare stoffer, fx. en lagerbygning.
EN-1047 S120P
Her kan skabet beskytte indholdet i op til 120 minutter. Standarden anbefales til skabe der står i rum med meget brandbare stoffer.
EN-1047 S60D
Her garanteres en beskyttelse for datamedier i op til 60 minutter, dvs. at temperaturen i skabet ikke når op over 50 grader. Denne standard anbefaler vi til opbevaring af databackup, frimærkesamlinger og lignende der er meget følsomme overfor varme. Skabe skal indeholde nedenstående mærkat. NB! Et skab kan godt være godkendt efter EN-1047 uden at være tyverigodkendt efter EN-1143-1. Se efter begge mærker!
prEN14450
prEn14450 (Kategoriseret som S1 og S2) er en sikringsstandard der bruges til at klassificere skabe der står i overovervågede rum, dvs. hvor en evt. tyv ikke har mulighed for i ro og frem at bryde ind. Fx. i en reception, et kontor, en butik etc. Bliver meget brugt til dokumentskabe, dvs. skabe der indeholder ting, der ikke er letomsættelige for tyve, men som er værdifulde for virksomheden. Det er fx. personaleoplysninger på papir, gamle regnskaber etc.
Mange skabe efter denne standard er meget solide, men oftest er er sparet på fx. låsen som er “almindelig” og ikke dirkfri etc. Forsikringsdækningen varierer efter selskab.
Våben med glaslåger er typisk godkendt i prEN14450 fx. METALK. Disse skabe er ikke godkendt til våbenopbevaring i Danmark. Det samme gælder alle Remington våbenskabe, med mindre de er lavet af Hartmann Tresore GmbH i Tyskland.
Gamle tyske standarder – Klasse A og B
De gamle tyske standarder ligner til forveksling de danske standarder Blå og Rød. Testmetoderne var de samme og de bygges stadigvæk i Tyskland. Meget solide skabe, men ikke godkendt i Danmark til våbenopbevaring. Politiet har dog mulighed for på individuel basis at godkende et skab til våbenopbevaring. Kontakt dit forsikringsselskab for oplysninger om dækning vdr. værdier. Bliver meget brugt til dokumentskabe, dvs. skabe der indeholder ting, der ikke er letomsættelige for tyve, men som er værdifulde for virksomheden. Det er fx. personaleoplysninger på papir, gamle regnskaber, værktøj etc. Låsene lever normalt op til en høj standard.