Muurikka t.g 80 specialedition høj antiksølv

Model: HA43001269
Barcode: 6418075412699
1,581.87EUR  Incl. VAT
( 1,265.50EUR  Excl. VAT )
Availability: Out of stock

Tundra Grill 80 Special Edition blev udviklet baseret på den mest populære Tundra Grill-model, Tundra Grill 80. Produceret af tykt finsk kvalitetsstål!

Tundra Grill 80 Special Edition, høj model, antiksølv

Tundra Grill Special Edition blev udviklet baseret på den mest populære Tundra Grill model, Tundra Grill 80. Den ergonomiske arbejdshøjde på modellen med høj profil giver komfort ved madlavning, og stativets hylde kan du bruge, som du vil. Standardudstyret i Tundra Grill Special Edition består af en yderligere af en kaffekedelkrog og en 1,5 L Muurikka Kaffekande. Kaffekedelkrogen er f.eks. også velegnet til brug med en lejrbålsgryde. Takket være det omfattende medfølgende tilbehør kan du begynde at grille og nyde varmen med det samme. Højden på kogeplader og grillplader kan nemt justeres med en låsestift. En bred vifte af tilbehør er tilgængeligt til Tundra Grills, så du kan tilpasse din Tundra Grill til at matche dine behov.

Bemærk venligst, at når du opsætter den indendørs, skal du også bruge et skorstenssæt, der ikke er inkluderet i standardpakken. Skorstensystemer, der fås som tilbehør, garanterer effektiv røgudtrækning, så længe der tages behørigt hensyn til erstatningsluften i installationen.

 • Produceret i Finland af finsk stål
 • Når du bruger åben ild, indendørs eller udendørs, skal du udvise rettidig omhu på tilberedningsstedet samt notere dig, hvilke brandsikkerhedsbestemmelser der gælder.
 • Takket være drejeristen i ildstedet kan du bruge træ eller trækul som optænding
 • Hvis du skal installere Tundra Grill indendørs, skal du også bruge et Tundra Grill skorstenssæt

Tundra Grill® 80 Special Edition består som standard af:

 • Røgfang og en regnhat
 • 2 grillplader med justerbar drejehøjde, diameter 25 cm og 38 cm
 • Kaffekedelkrog
 • Muurikka Kaffekande 1,5 L
 • Muurikka Stegeplade 38 cm
 • Muurikka optændingstræ
 • Muurikka Grillbræt med metalramme 2 stk.
 • Pølsegrillrist 38 cm
 • Askeskuffe
 • Ildgaffel
 • Vendbar ovnrist

Tundra Grill® installation indendørs

Når man opsætter en Tundra Grill® indendørs, er overholdelse af brandforskrifterne altafgørende. Her er nogle ting, du skal huske på:

 • Skorstensrøret skal nå 300 mm nedad fra nærmeste brændbare tagmateriale og skal tilsvarende strække sig 100 mm over tagpladen. (Se installation af skorsten under produktbilleder)
 • Skorstenens længde afhænger af tagets hældning og højde, men afstanden mellem skorstenens top og det nærmeste brandfarlige tagmateriale skal være mindst 80 cm.
 • Den ydre rør, der indgår i skorstenssættet, må kun anvendes i bygninger uden varmeisolering eller nedhængte lofter. Hvis du planlægger at installere en Tundra Grill® i en bygning, der er varmeisoleret eller har nedhængt loft, skal du bruge et skræddersyet brandisoleret røgrør.
 • Brandforskrifter kræver også, at der skal være et brandsikkert underlag dvs. af beton eller plademetal, under ildstedet, der skal strække sig 500 mm uden for kanterne med en sikkerhedsafstand på 1.500 mm ud i alle retninger omkring midten af ildstedet.
 • Bålet laves altid direkte oven på risten. Dette sikrer den bedste forbrænding, når erstatningsluften kommer fra direkte under ildstedet, og brandsikkerhedsforanstaltningerne er opfyldt, når bålet brænder midt i ildstedet.
 • Vær ekstra opmærksom, når du håndterer åben ild indendørs!

Materiale: stål, malet med varmebestandig maling, ildstedets materialetykkelse 2,5 mm Arbejdshøjde: 80 cm Udvendig diameter: Ø 94 mm Ildstedets diameter Ø 80 cm Diameter på de bevægelige stegeplader 25 cm og 38 cm Ildstedets farve: sort Røghættens farve: sort Sideborde fås separat; til denne model kan der bruges 3.

Tundra Grill® installation indendørs

Når man opsætter en Tundra Grill® indendørs, er overholdelse af brandforskrifterne altafgørende. Her er nogle ting, du skal huske på:

 • Skorstensrøret skal nå 300 mm nedad fra nærmeste brændbare tagmateriale og skal tilsvarende strække sig 100 mm over tagpladen. (Se installation af skorsten under produktbilleder)
 • Skorstenens længde afhænger af tagets hældning og højde, men afstanden mellem skorstenens top og det nærmeste brandfarlige tagmateriale skal være mindst 80 cm.
 • Den ydre rør, der indgår i skorstenssættet, må kun anvendes i bygninger uden varmeisolering eller nedhængte lofter. Hvis du planlægger at installere en Tundra Grill® i en bygning, der er varmeisoleret eller har nedhængt loft, bør du kontakte de lokale brandmyndigheder.
 • Brandforskrifter kræver også, at der er en ikke-brændbar base, dvs. af beton eller plademetal, under pejsen, der skal strække sig 500 mm uden for kanterne.
 • Bålet laves altid direkte oven på risten. Dette sikrer den bedste forbrænding, når erstatningsluften kommer fra direkte under ildstedet, og brandsikkerhedsforanstaltningerne er opfyldt, når bålet brænder i midten af ildstedet.
 • Vær ekstra opmærksom, når du håndterer åben ild indendørs!

Sådan får du god og røgfri indendørs luft i sommerkøkken, grillhytte eller lysthus

Erstatningsluft er noget af det vigtigste, når man skal fjerne røg. Der skal trækkes mindst lige så meget ny erstatningsluft ind udefra, som der fjernes med røgen. Ved indendørs åben ild opstår der iltmangel i hytten eller pavillonen. Når der ikke er nok erstatningsluft, kommer røgen ikke ud af skorstenen, fordi der ikke er nogen opadrettet luftstrøm, og udstrømningen af luft aftager. God og røgfri indendørs luft kræver derfor en skorsten med en diameter på ca. 30 cm og tilstrækkelig luft til at erstatte den udgående luft.

 1. Man løser bedst og uden træk at få korrekt tilført mængde erstatningsluft ved åben ild ved at bygge et stramt radiært formet gulv som en del af konstruktionen og lade den stå åben under gulvbrædderne. Der dannes et hul på 25–30 cm under ildstedet, hvorfra luftstrømmen stiger direkte ind i risten og skaber en god, stabil indadrettet luftstrøm. Når ilden brænder, øges luftstrømmen, og dermed skabes et godt opadgående træk i skorstenen.
 2. En anden populær, men ikke så god måde at løse tilførslen af erstatningsluft på, er ved at nedsænke erstatningsluftrør i bygningens fundament. Rørene skal være ca. 150 mm i diameter og mindst 4 af dem skal monteres, så de peger i forskellige kompasretninger. For at opnå god luftgennemstrømning og drift skal rørene så vidt muligt pege opad mod ildstedet. Der opnås ikke korrekt luftstrøm med vandrette rør.
 3. Den værste måde at skaffe erstatningsluft på er ved at lave huller under døre eller i vægge. Luftstrømmen gennem dem er for stærk, hvilket nemt får røgen til at hvirvle rundt indendørs. Om vinteren vil sådanne huller også give kraftig og kold træk omkring fødderne.