Muurikka pande black carbon steel 30 cm

Model: HA54090030
Barcode: 6416575409003
65.75EUR  Incl. VAT
( 52.60EUR  Excl. VAT )
74.16EUR  Incl. VAT
You save: 8.41EUR
Availability: Out of stock

Muurikka PRO kulstofstål pande til grill, åben ild og køkken! Pandens non-stick egenskaber bliver bedre med brug. Takket være grydens bundstruktur vil den ikke deformeres ved opvarmning. Til krydring anbefaler vi, at du køber  Muurikka Silava Friture Fat  med stegepanden.

Muurikka PRO kulstofstål pande 30 cm

  • Til grill, åben ild og køkken
  • Velegnet til alle kogeplader i køkkenet, også til ovn
  • Takket være grydens bundstruktur vil den ikke deformeres ved opvarmning
  • Kulstofstålpanden har ikke en belægning, der ville slides af
  • En langtidsholdbar pande med korrekt brug og pleje
  • Non-stick egenskaber bliver bedre med brug
  • Panden egner sig fremragende til bruning med smør og olie, hvilket giver maden en lækker smag og sprød bruning
  • Leveres med en silikone håndtagsbeskytter
  • Top diameter 30 cm, gryde bund diameter 24,5 cm
  • Læs brugsanvisningen omhyggeligt før brug

Muurikka PRO Carbon Steel Pan er velegnet til brug på grill, åben ild og ovn. Panden modstår høj varme og brug. Pandens bundstruktur sikrer, at olien fordeler sig mere jævnt over pandens bund.

Metalredskaber kan bruges sammen med det. PFOA/PTFE-frit materiale, panden har ikke en belægning, der ville slides af. Med god pleje og krydderier vil pandens overflade få en naturlig non-stick overflade, hvilket mindsker behovet for pleje og forbedrer non-stick egenskaberne. Silikonehåndtagsbeskyttelsen må ikke sættes i ovnen.

Materiale: kulstofstål
Topdiameter: 30 cm
Bunddiameter: 24,5 cm

Pandens materiale er kulstofstål. Der er ikke anvendt belægning i planen. Den sorte overflade på gryden er derfor ikke noget materiale, der er tilføjet gryden, men det jernoxidlag, der dannes i fremstillingsprocessen, ikke en belægning. Den er beregnet til at beskytte gryden mod rust og gøre den nemmere at tage i brug. Fordi gryden ikke er rustfrit stål, er det vigtigt nøje at følge instruktionerne om ibrugtagning og vedligeholdelse. Når forkrydsningen er slidt af overfladen, kan farven på panden ændre sig, og panden bør krydres og behandles med fedt. Korrekt behandling forbedrer stegeegenskaberne (non-stick) og beskytter panden mod rust. Panden modstår varme, men ikke stødlignende opvarmning, så man skal være moderat i opvarmningen. Metalredskaber kan bruges sammen med panden. Brugt og vedligeholdt rigtigt har panden en lang levetid.

Før første brug
Vask panden i hånden med varmt vand og mildt opvaskemiddel, tør straks af. Der er påført en forkrydsning på pandens overflade, så det er ikke absolut nødvendigt at krydre den med det samme, når den tages i brug.

Sådan bruges panden
Panden modstår varme, men ikke stødlignende opvarmning (hvilket kan få bunden til at deformeres), så du skal være moderat i opvarmningen. Panden bør ikke opvarmes helt tom; Du kan f.eks. tilføje en dråbe vand under opvarmningen. Hvis gryden tydeligt overophedes, vender den skæve krop muligvis ikke tilbage til sin oprindelige form. For at undgå vridning bør du også undgå at sætte en varm pande i koldt vand. En gryde af kulstofstål er lavet af et tyndere materiale end f.eks. støbejern og opvarmes meget hurtigt selv ved en mild varme (tag det især i betragtning ved brug af induktionskomfur).

Brug altid fedtstof til stegning. Især tidligt skal du bruge meget fedt ved stegning; du kan senere bruge mindre fedt, når panden er blevet krydret. Når du steger madvarer med et højt proteinindhold, såsom æg eller hvid fisk, skal du være særlig forsigtig og generøst sænke temperaturen. Lad ingredienserne stege ordentligt; flyt ikke rundt på maden hele tiden. På denne måde kan du forhindre, at maden klæber til gryden.

Efter brug
Vask gryden i hånden med varmt vand, helst umiddelbart efter brug; på denne måde kommer pletter bedst af. Brug ikke selv milde opvaskemidler, da de fjerner fedtoverfladen dannet på panden. Den nemmeste måde at rengøre gryden på er at koge vand i den umiddelbart efter tilberedning; På denne måde kommer mad, der sidder fast på panden, ubesværet af, og panden kan nemt rengøres ved f.eks. at tørre den af ​​med et køkkenrulle. Må ikke vaskes i opvaskemaskine. Lad ikke gryden ligge i blød i vand; den er ikke lavet af rustfrit stål. Lad heller ikke gryden tørre udendørs; tør det med det samme, så det ikke ruster. Det er ikke farligt, hvis den sorte overflade slides af over tid og brug; du kan genoprette den sorte overflade ved at krydre panden igen. Krydr panden med for eksempel Muurikka Silava Friture Fat eller rapsolie.

Krydderi
Krydderiet skal fornyes, når det er beskadiget eller vasket af. Fedtflageren, der dannes på pandens overflade, beskytter panden mod rust og forbedrer dens stegeegenskaber.

Varm gryden op på komfuret med forsigtighed. Påfør et tyndt lag Muurikka Silava Friture Fat eller rapsolie over hele pandens overflade. Fedtet skal absorberes jævnt i pandens overflade. Der må ikke være for meget fedt på noget tidspunkt, ellers vil det brænde på pandens overflade som en ujævn masse og ikke absorbere. Lad fedtet virke, med panden begynder at ryge let.

Når du krydrer panden, begynder pandens overflade at blive tydeligt mørkere, især på steder hvor den originale sorte overflade er slidt. Krydderiet er klar, når fedtet er "tørret af" fra pandens overflade, og der ikke ryger mere. Du bør flytte panden for at sikre et jævnt resultat. Efter at have krydret, lad gryden køle ordentligt af. Du kan gentage krydringen så mange gange du ønsker.

Når den originale sorte overflade er slidt, og panden krydres senere, er pletter normale. Pandens stegeegenskaber forbedres i brug, når den krydres igen og igen og overfladen får patina. En krydret og velholdt pande ser brunlig-plettet ud, og dens overflade føles tydeligt fedtet og glat.

Garanti
Produktgarantien dækker fejl i udførelse og materialer. Garantien dækker ikke skader forårsaget af slutbrugeren, rust eller fejl forårsaget af forsømmelse af pleje og vedligeholdelse.

Noter/Ofte stillede spørgsmål
Problem: Panden er rusten. Hvis panden er rusten, skrubbes rusten af ​​med f.eks. sæbeståluld og krydres som beskrevet ovenfor umiddelbart efter rustfjernelse.
Problem: Mad stikker. Hvis maden klæber til gryden, så brug mere fedt i madlavningen og sørg for ordentlig pleje (ingen opvaskemiddel, vask i hånden, krydderier osv.) Undgå at vende maden hele tiden under tilberedning og sænk tilberedningstemperaturen, hvis det er nødvendigt.
Problem: Den sorte overflade løsner sig. Det er ikke farligt, hvis den sorte overflade slides af over tid og brug. Du kan genoprette den sorte overflade ved at krydre panden igen.